Transformatie van oude juwelen

Wanneer oude juwelen een emotionele waarde hebben groeit de drang om er iets mee te doen.

Vaak gaat het om juwelen die niet meer passen of om een andere reden niet meer gedragen worden. Bij Kris Baele kan u deze oude juwelen een nieuw leven geven. Afhankelijk van uw wens bestaan er drie mogelijkheden.

Herwerken

U kan een bestaand juweel laten herwerken. Daardoor krijgt u een nieuw ontwerp dat beter aansluit bij uw persoonlijkheid. Het oude goud of een deel ervan blijft behouden.

In dergelijk ontwerp kunnen dan edelstenen verwerkt worden. Al dan niet uit het oude juweel. Zo krijgt u een nieuw en hedendaags ontwerp dat voor u alsnog het karakter van het oude juweel meedraagt. Bij deze toepassing zijn er echter een aantal technische beperkingen. Wij raden u aan om vrijblijvend langs te komen om samen de mogelijkheden in detail kunnen bespreken.

Demonteren

Een andere mogelijkheid is het demonteren van het oude juweel. Daarbij behouden we alleen de edelstenen om deze te verwerken in een nieuwe creatie. U krijgt de waarde van uw oud goud en wij gebruiken nieuw goud in uw creatie.

Deze twee werkwijzen zijn voor heel wat mensen de ideale manier om die bijzondere emotionele waarde weer dicht bij zich te dragen. De klant wordt nauw betrokken bij het complete transformatieproces. Op voorhand ontstaat er al een duidelijk beeld van hoe het eindresultaat er uit zal zien.

Het behouden van oud goud en edelstenen is een enorme meerwaarde waar we al vaak emotionele reacties op kregen.

Inruilen

Een laatste mogelijkheid is het inruilen van uw oud goud voor een nieuwe creatie uit onze collectie. De waarde van uw oud goud kunnen wij dan verrekenen bij de aankoop van uw nieuw juweel.

Bekijk de collectie van Kris Baele