Thuis in Wetteren

Begonnen in de zaak van zijn vader is Kris Baele een kwarteeuw actief in Wetteren.

Winkel
Florimond Leirensstraat 19, Wetteren

De winkel werd sober en comfortabel ingericht. De creaties en de decoratie van de etalages zorgen voor het nodige accent. Klanten kunnen er in alle rust de collecties ontdekken. Het atelier is aan de winkel gekoppeld, daardoor stap je steeds binnen in de wereld van Kris Baele creaties.

Heel open reageert hij als hem naar een verklaring voor zijn honkvastheid wordt gevraagd: "Verscheidene keren hebben we gedacht Wetteren te verlaten. Maar ja, de winkel bestond er al zo lang en wij woonden er slechts drie kilometer vandaan. Toch is er een belangrijker reden waarom we hier nog altijd gevestigd zijn. In een grote stad of met meer verkooppunten zou de omzet ongetwijfeld groeien. Maar dan zou de productie moeten stijgen en zou ik personeel moeten inzetten. Op den duur ben je dan meer manager dan goudsmid. Dat wou ik niet. Het zou moeilijk zijn om uitvoerders van mijn ontwerpen te vinden, mensen die dezelfde kwaliteitsstandaard aanhouden."

"Bovendien haal ik heel veel voldoening uit het ambacht. Beginnen met een staafje goud en daar een juweel van maken, dat is toch prachtig. Ik steek er veel tijd in, maar eigenlijk kost mij dat weinig moeite omdat ik er zoveel arbeidsvreugde aan beleef. En trouwens, er komen ook veel klanten van buiten Wetteren over de vloer. Wie iets wil kopen dat hij nergens anders kan kopen, weet ons wel te vinden."

Bekijk de collectie van Kris Baele