Mooie herinnering leidt tot nieuwe beleving

Transformatie

Rina Rottier klopte bij Kris Baele aan voor de transformatie van 2 oude trouwringen tot een nieuw juweel.

"Op een druilerige zondagmorgen opende ik het koffertje met souvenirs uit mijn jeugd. Tussen vergeelde foto's en talrijke snuisterijen vond ik het doosje met de trouwringen van mijn grootouders. 'Le souvenir d’un temps heureux', het liedje van Adamo, kwam zo in mij op." Zo begint het verhaal van deze dame in haar zoektocht naar een emotioneel juweelontwerp bij Kris Baele.

Emotioneel aandenken

Oude juwelen hebben soms een grote sentimentele waarde. Rina's grootvader en grootmoeder zijn allebei overleden. Hun trouwring was voor hen het symbool van een echte, blijvende huwelijksband. Een rotsvaste verbintenis die hen leidde door goede en minder goede dagen.

Rina vond het heel jammer dat beide trouwringen niets méér waren geworden dan een herinnering in een doosje.

Een tweede leven

Een vriendin vertelde Rina dat createur Kris Baele ook transformaties uitvoerde. Na een verkennend en kennismakend gesprek werd een creatieve manier bedacht om de trouwringen een tweede leven te geven.

Rina vertelde Kris dat ze beide ringen wilde herkenbaar houden, zonder ze te versmelten. Eveneens wou ze er een eigentijds juweel mee vormen.

“Kris nam de tijd om naar mij te luisteren. Ik vertelde hem mijn specifieke wensen. Ik merkte dat hij de emotionele band voelde die ik had met de trouwringen van mijn grootouders.”

Een nieuw verhaal

Zo ontstond 'Melting Together'. Een juweel waar ik mij volledig kan in vinden en goed bij voel. Beide trouwringen werden op mijn vingermaat gebracht. Daartussen creëerde Kris een gedeelte in wit goud dat gezet is met kleine briljanten. Een ring waar ik heel gelukkig mee ben.

Bekijk de collectie van Kris Baele