Design en creatie

Om ons heen zien we dagelijks knap design. Van de nieuwste smartphone tot een prachtig staaltje architectuur. Van wagens tot een prachtig nieuw stadsplein. Als juweelontwerper heb je daar oog voor. Je haalt er inspiratie om creaties te ontwikkelen die blijven beroeren.

Design

Prikkels die we opvangen zijn soms heel vluchtig en snel vergeten. Daarom zijn schetsboekjes heel belangrijk. Ze zijn makkelijk bij te houden en op zo een vluchtig moment kunnen de eerste lijnen van een creatie ontstaan.

Op maat van een klant ontwerpen is dan weer een andere methode. Tijdens een gesprek ontrafel je de smaak van de klant, voeg daar ons advies aan toe en de uitkomst is de basis voor het ontwerp van een zeer persoonlijk juweel.

Ambacht volgens het oude boekje

Jaren terug maakten we een belangrijke keuze, een project op lange termijn dat ondertussen zijn gewenste vorm heeft. De overgang van juwelier Baele naar juweelontwerper Kris Baele. Een huis met een eigen stijl en een karakter dat onze passie weerspiegelt. We namen afstand van merken en kozen voor eigen creaties.

Juwelen die van de eerste penstreek tot de laatste polierbeurt in eigen atelier ontstaan. Elk juweel wordt met de hand gemaakt, zo houden we een eeuwenoude ambacht in ere.

Bovendien geeft het een nog authentieker aspect aan uw juweel en hebben wij de absolute controle over de kwaliteit.

Bekijk de collectie van Kris Baele