De herinnering blijft me altijd bij

Mevrouw Persoons en haar belangrijke mannen.

Transformaties hebben vaak te maken met emotie. Mensen hechten waarde aan juwelen van een geliefde die ze hebben verloren. Vaak leeft de herinnering verder in een lade die slechts op onbewaakte momenten opengaat. Dat moment van even terug gaan, willen mensen koesteren.

Bij mevrouw Persoons is het niet anders. Een gesprek met een dame die indruk laat. Ze vertelt over de belangrijke mannen in haar leven die zijn heen gegaan. Twee van hen lieten haar een sierraad na. Haar papa, met wie zij een innige band had, liet haar zijn trouwring na. Met de schoonpapa kon ze het eveneens goed vinden. Hij liet haar een uurwerk na waarin enkele diamanten verwerkt zaten.

"Ik had nooit echt plannen om iets met deze juwelen te doen. Ik dacht er wel eens over, maar het kwam er nooit echt van." De juwelen bleven lang opgeborgen tot een vriendin over Kris Baele vertelde. "Zo hoorde ik over de mogelijkheid om oude juwelen te laten transformeren. Uiteindelijk nam mijn zoon me mee naar Kris. Meteen voelde ik vertrouwen. De informatie die Kris en Freija me gaven over het al dan niet gebruiken van het oude goud en oude edelstenen zorgde ervoor dat ik mijn vaders trouwring wilde laten aanpassen voor mezelf."

Mevrouw Persoons had een bijzondere binding met de ring van haar papa. "De fantasie van Kris werkt ook heel aanstekelijk, zo lijken de mogelijkheden onmetelijk. Uiteindelijk werd de originele ring van Papa doormidden gezaagd. Waarna er een stuk werd tussen gezet. Uit het uurwerk van schoonpapa werden de briljanten gehaald."

"Het resultaat was verbluffend. Het was net een nieuwe ring, maar met dezelfde emotionele waarde". Binnen de familie was er veel enthousiasme over het eindresultaat. "Mijn zus heeft nog een ring van ons mama, toen ze mijn ring zag dacht ze er meteen aan om ook een transformatie te laten maken."

Bekijk de collectie van Kris Baele