De verlovingsring in de kijker

De verlovingsring als symbool van eeuwige liefde en verbondenheid tussen twee mensen wordt traditioneel geschonken bij een huwelijksaanzoek. Haar hart behoort van dat moment toe aan de man die haar de ring geschonken heeft.

Foto: Stefanie Remue en Bart Calcoen.
Bart deed een aanzoek met de ring 'Always Around' van Kris Baele.

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van de verlovingsring gaat terug tot in het oude Rome. In de Renaissance schenkt de aarshertog van Oostenrijk een diamanten verlovingsring aan zijn verloofde Maria Van Bourgondië. Dit was het prille begin van de verlovingsring als teken van eeuwige liefde.

Vandaag de dag hoort er traditiegetrouw een verlovingsring bij een huwelijksaanzoek. Dit hoeft niet altijd een klassieke ring te zijn met 1 diamant. Elke ring kan fungeren als verlovingsring, zolang hij maar met veel zorg en liefde wordt uitgekozen en geschonken.

Een verlovingsring uitkiezen bij Kris Baele

Veel mannen voelen zich onzeker bij het uitkiezen van een verlovingsring. Ze willen iets unieks en ze willen natuurlijk dat deze mooie ring een "ja!" ontlokt.

Een verlovingsring uitkiezen bij Kris Baele is heel simpel en wij helpen u hierbij met het juiste advies. Als wij iets meer te weten komen over de stijl en geliefkoosde bezigheden van uw vriendin, dan kunnen wij daar perfect op inspelen. Sommigen verkiezen een fijne, delicate, vrouwelijke ring, anderen dan weer een sportiever, robuuster model of een speels model. Dit hebben wij allemaal in onze collectie.

Ons ultieme doel is immers twee mensen gelukkig maken met een sieraad dat een leven lang meegaat en gekoesterd wordt...

3 handgemaakte verlovingsringen

Graag stellen we u drie van onze creaties voor.

Little Wonders ©

Fijne ring in 18 kt goud met heel veel uitstraling. De sobere vormgeving en schitterende briljantjes trekken toch subtiel de aandacht. Jong en fris model, ideaal als verlovingsring.

Always Around©

Dit model is een topper onder de solitairs. Voor vrouwen die houden van een praktische solitair voor elke dag, niet te klassiek, met een tijdloze en aparte vormgeving. De platte band slingert zich een paar keer rond de vinger maar het blijft niettemin een luchtig model. Dit model werd uitgevoerd in wit goud 18 kt met een briljant. Verkrijgbaar in verschillende variaties.

String Of Love©

Vraag haar hand met deze elegante en vrouwelijke verlovingsring in 18 karaat geel goud met centrale briljant. Ze zegt ongetwijfeld volmondig "ja"! Ook verkrijgbaar in wit goud.

Bekijk de collectie van Kris Baele